Over ons

drs. Marc Scheffer
Adem- en stresscoach
Mindfulness trainer (MBSR categorie 1 VMBN) 

Opleiding: VWO, Culturele Antropologie, afgestudeerd in de richting Sociale Wetenschappen (met Geestelijke gezondheidszorg), lichaamswerk (IT Zutphen), Buteyko Academie. Werk: Universitair onderzoeker, Loopbaanbegeleider & Outplacement adviseur, Buteyko ademcoach sinds 2010.
Vrijetijd: klassieke muziek, (funk)jazz, fietsen, wandelen en natuurfotografie.

Mathilde Scheffer-Holzapfel
Body Stress Release practitioner
Adem- en stresscoach

Opleiding: Stichtse Vrijeschool Zeist, Conservatorium schoolmuziek en dwarsfluit, Hogeschool Helicon (PABO Vrijeschool), lichaamswerk (IT Zutphen), Buteyko Academie, BSR Academy Europe. Werk: 15 jaar basisschool leerkracht, Buteyko ademcoach sinds 2010, Body Stress Release practitioner sinds 2015.
Vrije tijd: gezinsleven, tai chi, klassieke muziek, wandelen, fietsen.

Onze eigen ervaring…

Door een tweejarige opleiding lichaamswerk maakten wij in 2004 kennis met hoe je je lichaam diep kunt ontspannen en mentale stress kunt loslaten. Dit betekende voor Marc de eerste verbetering van jarenlange angstklachten die waren ontstaan na een acute hyperventilatie-aanval in een kermis attractie en bovenin de Domtoren van Utrecht toen op dat moment de klokken begonnen te luiden. Marc had toen al last van chronische bronchitis en psoriasis.
Mathilde had jarenlang last van holte ontstekingen, vermoeidheidsklachten en raakte door negatieve werkervaringen Burn-out met o.a. hyperventilatie aanvallen als gevolg.
Bij toeval kwamen we een boekje tegen over Buteyko ademtherapie en zo maakten we kennis met de technieken ontwikkeld door de arts Buteyko, waarmee we onszelf weer op de rit kregen. We combineerden de Buteyko oefeningen met ontspanningstechnieken die we al kenden uit het lichaamswerk en Mindfulness. Ook pasten we onze voeding aan en verbeterde ons bewegingspatroon. Het resultaat is nu dat we prima in ons vel zitten en al deze ervaring in onze rugzak hebben, waarmee we anderen kunnen helpen!
Het doorgeven van wat wij hebben geleerd over het in balans houden van het lichaam (en de geest) in deze voor iedereen stressvolle samenleving, is onze missie geworden. We zijn dankbaar dat wij sinds april 2010 een full-time praktijk mogen voeren en al heel veel mensen hebben mogen helpen. (Lezen wat deze mensen aan de training hebben gehad? zie ervaringen).

Praktijk

Marc zet met de praktijk een familietraditie voort, aangezien zijn grootouders zich tot op hoge leeftijd al vanaf begin vorige eeuw inzette voor een gezonde ademhaling en gezonde voeding. Dat vinden we best een bijzonder gegeven…
In de praktijk begeleiden we zowel volwassenen als kinderen vanaf 5 jaar. Cursisten hebben een heel diverse achtergrond en leef- en werksituatie.
We hebben vanuit onze achtergrond speciale affiniteit met het onderwijs, de muziekwereld en het bedrijfsleven maar ook gezondheidszorg, wetenschap en sport hebben onze interesse. Voor bepaalde doelgroepen hebben we daarom aparte sites: voor het onderwijs is dat www.vitaalvoordeklas.nl en voor het bedrijfsleven is dat www.ademwijzerinbedrijf.nl.

Naast het behandelen van ademhaling en stress-gerelateerde klachten kun je bij Mathilde ook terecht voor Body Stress Release. Een techniek die het lichaam helpt spanning vrij te maken. Mensen met rug- en nekklachten, hoofdpijn, te hoge spierspanning, etc. hebben veel baat bij deze methode.

error: Content is protected !!